dimecres, 18 de novembre del 2009

EL MODEL LINGÜÍSTIC DELS MESTRES: REFLEXIÓ (4)

4. Més enllà dels estudis de Magisteri, quina responsabilitat té un mestre pel que fa a les seves competències lingüístiques?


El títol de Magisteri hauria de garantir unes bones competències lingüístiques. Un bon mestre ha de dominar les llengües del territori de forma parlada i de forma escrita. Si no les domina ha de recórrer a:

  • Formació permanent: és un recurs destinat als mestres que consisteix en uns cursets proposats per la Generalitat els quals serveixen per ampliar o reforçar els coneixements de qualsevol àmbit, inclosa la llengua. Amb aquests cursos s’afavoreix el reciclatge i permet implantar qualsevol canvi que tingui a veure amb l’educació, ja que els mestres seran els qui ho posaran en pràctica.


Un futur mestre, per estar lingüísticament preparat, el que necessita és tenir mestres competents que parlin en les llengües oficials del territori i que els exigeixin un nivell alt fent referència a les llengües.


També creiem que ens hem de reciclar permanentment, és a dir, un cop acabada la carrera hem de continuar estudiant per estar sempre al dia de les innovacions que van sorgint.


En general, el professorat ha de tenir accés prioritari als cursos específics de llengua i de didàctica, per a poder accedir al lèxic especialitzat i als recursos lingüístics terminològics. I a més d’això, un mestre ha de tenir hàbits de lectura i de pràctica d’aquella llengua que consideri que ha de perfeccionar, ja que la forma més adient de millorar les competències lingüístiques d’una llengua és amb la pràctica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada