dimecres, 18 de novembre del 2009

ESTRATÈGIES D’INTERVENCIÓ LINGÜÍSTICA AMB INFANTS NO CATALANOPARLANTS

1. Quines estratègies poden facilitar que aquests alumnes entenguin els missatges orals del mestre?


Primer de tot el que hem de fomentar és l’aprenentatge de les llengües en els cursos més infantils, és a dir, un infant de pàrvuls ha d’aprendre a parlar totes les llengües del territori on viu. Per exemple, un alumne que viu a Catalunya ha d’aprendre el català des de P-3 i ha d’anar aprenent-lo durant tots els seus anys d’escolarització.


Per altra banda, ens podem trobar amb nens nouvinguts que no hagin tingut contacte amb la llengua catalana. Per aquest motiu, és important que com a mestres treballem diverses estratègies per introduir el català progressivament, com per exemple:

  • Ometre la traducció a la seva llengua natural, ja que al traduir el nen mai pensarà en la nova llengua i, per tant, no serà capaç d’utilitzar-la de manera natural.
  • Establir una relació mestre – alumne sempre en català.
  • Utilitzar el joc per aprendre el vocabulari i la fonètica del català per a què l’infant de manera inconscient aprengui.
  • Llegir normalment textos en català per habituar-se i augmentar el bagatge de vocabulari.
  • Reforçar el treball fet a l’aula amb tasques que realitzin a casa, i d’aquesta manera farem que sigui part de la seva vida quotidiana i no només de l’àmbit escolar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada