dimecres, 18 de novembre del 2009

ESTUDI DE CASOS (2)

2. Diversos mestres de l’escola on treballeu prepareu una unitat didàctica sobre el temps atmosfèric. Digueu com es podria aprofitar l’avinentesa per enriquir el cabal lèxic i expressiu dels alumnes. Poseu-ne exemples.


Tota assignatura que es treballa en llengua catalana pot ser utilitzada per a la pràctica d’aquesta, ja sigui a partir de l’escolta de la llengua, de la participació oral dels nens de la classe, de la lectura i escriptura en català, etc.. És necessari que quan es treballi una assignatura, tot i no ser Llengua Catalana, es tinguin en compte que els diferents elements que la conformen (expressió oral i escrita, fonètica, entre d’altres) siguin emprats de manera adequada i corregir-los sempre que calgui.


En aquest cas, el temps atmosfèric és un tema amb el qual els nens poden adquirir nous conceptes relacionats amb aquesta ciència i que poden utilitzar en el dia a dia.


Exemple d’activitat: Treball col·lectiu per fer un mural i explicar-lo als altres alumnes. Es repartirien els temes segons els interessos personals de cada grup i començarien a treballar.


  • Implicaria que haguessin de buscar informació:

- En el cas que fos en català potenciaria l’adquisició de coneixements sobre la llengua.

- Si pel contrari la informació fos en castellà, implicaria un esforç de l’alumne per traduir-la i així els nens que tenen la llengua castellana com a materna podrien implicar-se més i ajudar a traduir d’una manera més acurada el text.


  • Utilització de diccionaris per a cercar les paraules que no s’entenen o les paraules que no saben com escriure, remarcant que es tindrà en compte que no hi hagi faltes en el mural.

  • Exposició davant de la classe per compartir entre tots els coneixements que cada grup ha après, potenciant les habilitats expressives en català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada